Cabana Dintre Vii

Despre Cabana Dintre Vii

ISTORIA LOCULUI

Apoldu de Sus era cunoscut mai demult sub denumirile Apoldu Mare, Polda Mare, iar în dialectul săsesc era numit Griszpult, Pult, critical essay format what to write a persuasive speech on Everstpold, în germană – Grosspold, Gross-Pold, Grosspolden, Gross-Apolden, Oberpold, iar în maghiară Nagyapold.

Prima menţiune a fost făcută în anul 1272 (când regele Ladislau al IV-lea îi donează lui Paulus plebanus de Apoldya o moşie), dar dovezi ale locuirii aşezării sunt mult mai vechi: o brăţară de aur hallsttatiană, ceramică dacică, două villae rusticae etc.

Apoldu de Sus se numără printre satele unde s-au stabilit landlerii colonizaţi în Transilvania în secolul al XVIII-lea.în anul 1860, în sat a fost descoperit un tezaur cu peste 455 de denari romani republicani, emişi între anii 196 -38 î.Hr.

POVESTEA NOASTRĂ

“Cabana Dintre Vii” este rezultatul unui vis împlinit, care a transformat vechea unitate viticola renumită sub marca Dacia Apold, într-un loc de critical essay format what to write a persuasive speech on poveste în mijlocul unui domeniu viticol.

Situată în Apoldu de Sus, la numai 30 km de orașul Sibiu, Cabana Dintre Vii are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.

Am pregătit pentru oaspeții noștri 6 camere iar decorul ales este un omagiu destinat vinului din zonă, un amestec subtil de clasic și rustic.

Atracții turistice

În Apoldu de Sus sunt următoarele obiective turistice: Biserica Ortodoxă, Biserica Evanghelică, Muzeul Tradițional „La vecinii mei din Apoldu de Sus”

Sibiul este la o distanță de 30 km: fost oraș european în 2007, cu nenumărate atracții turistice, dintre care puteți vizita: Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie Brukenthal, Piața Mică cu Podul Minciunilor, Piața Mare, Muzeul Tradițional Astra, Biserica Evanghelică, etc

Cetatea Calnic la 20 km distanță, este un valoros edificiu istoric din secolul XIII ridicată de către coloniștii germani ca resedință nobiliară;

Sebeș la 26 km distanță, puteți vizita: Biserica Evanghelică-Luterană, reclădită în stil gotic în sec. XIII-XIV – renovată ulterior în stilul Renașterii, Turnul octogonal de lângă Mănăstirea Franciscana și rezervația geologică Râpa Roșie la aproximativ 3 km de oraș.

Lancram la 30 km cu Casa Memorială, mormântul și statuia lui Lucian Blaga.

Alba Iulia la 40 km cu o frumoasă Cetate Medievală construită în sec XVIII, Catedrala Încoronării, Muzeul și SalaUnirii, Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horia, Cloșca și Crișan, Palatul Apor, etc.

Situată în Apoldu de Sus, la numai 30 km de orașul Sibiu, Cabana Dintre Vii are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.

Galerie Atracții Turistice

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image