Istoria Locului

Apoldu de Sus era cunoscut mai demult sub denumirile Apoldu Mare, Polda Mare, iar în dialectul săsesc era numit Griszpult, Pult, Everstpold, în germană –  Grosspold, Gross-Pold, Grosspolden, Gross-Apolden, Oberpold, iar în maghiară Nagyapold. Prima menţiune a fost făcută în anul 1272 (când regele Ladislau al IV-lea îi donează lui Paulus plebanus de Apoldya o moşie), dar dovezi ale locuirii aşezării sunt mult mai vechi: o brăţară de aur hallsttatiană, ceramică dacică, două villae rusticae etc. Apoldu de Sus se numără printre satele unde s-au stabilit landlerii colonizaţi în Transilvania în secolul al XVIII-lea.în anul 1860, în sat a fost descoperit un tezaur cu peste 455 de denari romani republicani, emişi între anii 196 -38 î.Hr.

Povestea Noastră

“Cabana Dintre Vii” este rezultatul unui vis împlinit, care a transformat vechea unitate viticola renumită sub marca Dacia Apold, într-un loc de poveste în mijlocul unui domeniu viticol.

Situată în Apoldu de Sus, la numai 30 km de orașul Sibiu, Cabana Dintre Vii are toate atuurile pentru a oferi un sejur fermecător într-o ambianță sănătoasă, plină de calm și rafinament.

Am pregătit pentru oaspeții noștri 6 camere iar decorul ales este un omagiu destinat vinului din zonă, un amestec subtil de clasic și rustic.